Sigurnosne provjere

Sljedeće provjere vam mogu pomoći u zaštiti računala.

ESET Online Scanner
close

Eset Online Scanner provjerava vaše računalo na brz i jednostavan način u potrazi za infekcijama zlonamjernih programa.

id-ransomware
close

Pomoću ID Ransomwarea možete doznati kojom verzijom ransomwarea ste zaraženi. Za provjeru možete postaviti primjer šifrirane datoteke ili tekst zahtjeva za otkupninu. MalwareHunterTeam pruža ovu uslugu.

virustotal
close

Na VirusTotal stranici pomoću različitih antivirusnih alata možete provjeriti sumnjive datoteke i web stranice.

have-i-been-pwned
close

"Have i been pwned" je baza korisničkih računa, poput onih na LinkedIn-u, MySpace-u ili Tumblr-u. Omogućuje spremanje vašeg računa elektroničke pošte i pruža uslugu obavještavanja u slučaju da je vaš račun kompromitiran.

hpi
close

HPI Identity Leak Checker je servis koji omogućava provjeru da li je vaš račun elektroničke pošte zajedno s vašim osobnim podatcima objavljen javno.

phishtank
close

Phishtank je velika baza phishing stranica koja se redovito osvježava. Omogućuje testiranje phishing URL-ova, kao i prijavljivanje novih phishing stranica.

is-it-phishing
close

"Is it phishing" omogućava provjeru phishing URL-ova, te omogućava pretplatu na obavijesti ukoliko dođe do phishing kampanja na određene tvrtke. Kreator usluge je tvrtka Vade Secure.

check-and-secure
close

Check-and-Secure je stranica koja obavlja različite sigurnosne provjere (testira otvorene portove i servise te provjerava ranjivosti vašeg preglednika i dodataka).

initiative-s
close

Initiative-S je servis koji skenira vašu web stranicu u potrazi za zlonamjernim sadržajima.

NoMoreRansom
close

"No more Ransom!" je edukativna stranica o ransomwareima, vođena od strane njemačke policije i antivirusnih tvrtki Intel Security i Kaspersky.

mozilla-plugincheck
close

Mozilla Plugin Check provjerava da li su vaši dodaci za preglednik redovno ažurirani, odnosno da li posjedujete zadnje verzije za koje nema otkrivenih ranjivosti.